Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко затвердив програму... звіт про виконання

Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко затвердив програму...
  • 09.04.12, 08:55

  •  
  • Група підтримки ЮВТ

  •  
  • кабінет міністрів, криворізька міська, тимошенко патріот



Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко затвердив програму будівництва багатоповерхових будинків на місці старого житлового фонду в центрі міст, а також створення умов для житлового кредитування.(2009)
Кабінет Міністрів на своєму засіданні затвердив пакет законопроектів, необхідних для реалізації програми «Територія якісного життя», якою передбачається будівництво на місці старого житлового фонду в центрі міст нових багатоповерхових сучасних будинків, а також створення умов для введення в дію широкомасштабного іпотечного житлового кредитування. 



                                                     
                                         КРИВОРІЖЖЯ-ТЕРИТОРІЇ ЯКІСНОГО ЖИТТЯ

Громадська організація «Криворізьке міське об’єднання патріотів України»Легалізовано за № 149 від22 квітня 2010р.  м. Кривий Ріг50053, м. Кривий Ріг, вул. Зореносна8А, тел. (О56) 401-71-15, e-il kmop@3g.ua.www kmop.org.ua
                                                       

                                                           Пояснювальна записка
до Голови РП КМОПУ

Неженцев С.В.
Проект
«Криворіжжя-Територія Якісного Життя»

/комплекс заходів по роботі зокремими сегментами виборців у справі пропаганди своїх статутних завдань/
Мета:  Налаг
одження і розвиток партнерських відносин з урядовими, неурядовими організаціями (електоральними групами), окремими керівниками структурних підрозділів для надання в повному обсягу гарантованих Конституцією прав мешканцям Криворізького регіону.

                                                                           Вступ
 
На виконання  Статутних зобов’язань  ГО КМОПУ має підтримувати зміцнення та розвиток місцевого самоврядування. Тут  вирішального
значення набуває проблема відсутності цільової мети направленої на консолідацію, об'єднання  територіальної громади навколо
спільної ідеї. Особливого значення така ідея набуває в переломних фазах розвитку суспільства, коли консолідована думка всіх верств населення є запорукою в виконанні урядової програми, по  забезпеченню миру та
добробуту для громадян України, що базуються на засадах солідаризму.
 
 
 В зв'язку з цим на перший план висуваються питання професійного підходу територіальної громадської організації до питання створення такої консолідуючої ідеї та створення системи взаємозв’язку між різними сегментами виборців районів міста. Така ідея може позитивно вплинути на результати волевиявлення громадян і створить патріотичну підтримку територіальної громади в ймовірних виборах.
 
 
Аналізуючи результати
виборів 2007 року стало очевидно, що перемогу у виборах здобули ті організації, які мали збалансовану систему матеріального, людського та організаційних складових поєднаних в організаційну структуру. У зв’язку з цим домінуючою складовою уваги проекту набуває теоретичне осмислення специфічних рис та характерних особливостей кожного структурного сегменту виборців, що має за свою мету знайти ті дотичні точки які б зацікавили виборців прийняти участь в виконанні або допомозі з виконання запропонованого в виробленні найоптимальніших системи форм і методів взаємовпливу між самими структурними підрозділами різних форм для максимального забезпечення високого рівня життя. Світовий досвід реформ останніх десятиліть показує, що найбільший успіх і показники росту отримали ті держави, які не сконцентровані на вижиманні максимального ефекту з наявних людських та природних ресурсів, а нарощували інвестиції у людський і соціальний капітал, що дозволило їм перейти на рівень постіндустріального суспільства, демонструючи значний економічний ріст і підвищення добробуту громадян.
 
 
Саме тому, головне завдання яке повинен ставити перед собою проект«Криворіжжя-Території Якісного Життя», це такий розвиток відносин в організації роботи який передбачає вивчення і аналіз потреб які є нагальними та спільними для всіх без виключення електоральних складових всіх семи районів нашого міста. Такою спільною ідеєю без сумніву є проект
«Криворіжжя-Територія Якісного Життя» основі  якого лежить реалізація довгострокової Національної стратегії розвитку як конкурентоспроможної країни, що затверджується у глобальному світі.

 
Виконавчий директор ГО КМОПУ



________________________________


Жовтневий район


«Перспективний план розвитку Жовтневого району до
2035 року»


Пояснення
 
Цей інвестиційний проект по суті великий і складний. При цьому основний об'єкт й орієнтир інвестицій – людина, її умови існування і пов'язані
з цим позитивні зміни в відносинах між членами суспільства територіальної
громади. Саме так, пріоритетність розвитку й інвестицій у соціальний і людський капітал БЮТ розглядає як основу для економічного прориву, досягнення конкурентоспроможності й побудови справедливої, ефективної держави в інтересах кожного з представників територіальної громади, а не окремих привілейованих груп населення.
                                                                               Основна частина
Змістом перспективного розвитку Жовтневого району є докорінна перебудова системи забезпечення населення району якісним житлом, яке повинно відповідати потребам гідного життя громадянина України. Тому для забезпечення цього претендентам в на посаду кандидата в депутати Жовтневого району ГО КМОПУ пропонується нова концепція перспективного розвитку району, де радикальна модернізація житлового фонду має бути здійсненна через перерозподіл у подальшому земель територіальної громади до єдиного соціального фонду з провадженням юридично оформлених договірних відносин між представниками територіальної громади, установами що фінансують проект, підрядними домобудівними організаціями, Урядом та потенційними власниками соціального, якісного житла.
*Пріоритети: Для поліпшення соціального захисту уражених верств населення, під час проектування нових сучасних висотних будинків передбачити інтеграцію в них мережі служб соціального захисту«Уражених верств населення» (відповідальний Лукашенко Д.)та установ культурно-просвітницького спрямування (відповідальна Довбня Е).
*При розробці інфраструктури лісово-паркової зони забезпечити належні умови для здорового розвитку населення, шляхом створення мережі спортивних споруд, мережі дитячих навчальних закладів та мережі лікувально – профілактичних закладів.
*Кінцевою метою проекту є висококласне забезпечення населення району в соціально-побутовому, психологічному, соціально-медичному, соціально-економічному аспектів співіснування громадян.
На виконання цього ЖТП ГО КМОПУ  та кандидати в депутати Жовтневого району пропонують:
1. Розглянути можливість виділити з бюджету району кошти на дослідницькі роботи з вивчення питань забудови району висотними будинками акцентуючи свою увагу в першу чергу, що вирішальне значення мають безпека та максимальна висота будинку.
2. Скласти угоду про співробітництво з однією з «парламентських» партій, що висповідують патріотичну, регіональну ідеологію і яка підтримає в Криворізькому регіоні виконання цього проекту шляхом підтримку пропозицій відносно законодавчих зміни. А в результаті зможе – забезпечити проект вигідним кредитом для будівництва серії сучасних висотних будинків, де закладним майном є земля територіальної громади яка тимчасово передається в розпорядження держави без права змінення приналежності мешканцям територіальної громади.
3. Від імені громадян територіальної громади об'являється міжнародний конкурс на побудову серії стандартних 30-40 поверхових будинків, де головними показниками є — гарантована експлуатація будинків, та його собівартість.
4. Від імені громадян територіальної громади та під гарантії Уряду об'явити конкурс на самий недорогий та довготерміновий кредит в розмірі необхідному для побудови серії висотних будинків в кількості необхідному для забезпечення якісним житлом мешканців Жовтневого *(Дзержинського) району.(За виключенням м-в Зарічних 5;4;7 та Індустріального мікрорайону).
5. Для блага громадян територіальної громади, звільнені від морально та фізично зношених будинків території, рекультувати і створити лісову та паркові зони з інтегрованими в них мережами дитячих навчальних та мережі лікувально – профілактичних закладів району.
*Примітка: Питання процентів по кредиту (056) 401 71 15
Таким чином ми зможемо забезпечити якісним, доступним житлом мешканців району та забезпечити екологічно чисте довкілля в місті їх постійного перебування.
 
Координатор Жовтневого територіального підрозділу ГО КМОПУ Г.Ф. Дубицька.
 
Затвержую
Куратор ЖТП ГО КМОПУ —                                                                             В.Т.Лигун

 
Цей проект передбачає не тільки забезпечення всіх мешканців району комфортабельними
квартирами на вигідних умовах, але і дає можливість реалізувати уставні
зобов’язання практично всім громадським організаціям шляхом розгляду можливості інтегрувати в майбутніх забудівлях структуризовані мережі представництв цих організацій. Договори про співпрацю пропаганди цього проекту, основою якого є «Будівельний прорив» (Територія — якісного житла)  вже укладені з благодійними громадськими організаціями: «З надією», мережею людей, що живуть з ВІЛ – СНІД (ЛЖВ), «Громадське здоров’я», інформаційною благодійною організацією «Кредо», районного Червоного Хреста, природоохоронною організацією «Саксагань», міським палацом дитячої творчості «Горицвіт» та іншими об’єднаннями громадян нашого району, цілі яких співпадають з цілями нашої політичної сили.  Нарешті, таким чином гармонізована внутрішня політика в районі створить  можливість спільної роботи з пропаганди дій уряду, що в свою чергу буде сприяти політизації вибору, який раніше залежав від особистої політичної спрямованості або специфічних, мажоритарних, місцевих умов та створить відносини, які можна назвати «виборчими взаємними обов’язками». Тут виборець може використати свій голос як інструмент тиску на партію (її представників) в напрямку отримання соціального захисту своїх прав.  При цьому виникає механізм взаємної залежності та контролю суб’єктів цього політичного зв’язку. Цей тип зв’язку формує на боці виборця отримання обіцяних йому соціальних стандартів, на боці партії отримання підтримки електоратуЗ’являється при цьому своєрідний солідарний зв’язок заснований на факті очікування взаємних вигод. Цей акт сполуки оформляється на документальному рівні, і політичні обіцянки набувають програмного характеру. Народжений тоді зв'язок набуває парламентського, урядового характеру Цей глобальний вимір є очевидним в самій концепції у виконанні цього проекту, який сприймаються як виборчий союз з кожною конкретною електоральною групою. Взамін за лояльність до партії в час голосування електоральні групи та їх представники очікують, що партія реалізує обіцянки, викладені нею у виборчій програмі. І тому реалізація цілого ряду важливих соціальних,  національних та економічних перетворень є основною метою по пропаганді дій уряду, спрямованих на формування громадської думки відносно того лідеру, якому  виборці віддадуть свої голоси.


 Підготувала: Офіс-координатор ЖТП ГО КМОПУ                 Дубицька Г.Ф.

 
_____________________________________________________________________
 
Довгинцівськиї район
(нотатки)
«Перспективний план розвитку Довгинцівського
району до 2035 року»

Депутату Криворізької міської ради
Вернигор Вірі Петрівні
Актуальність пропозиції.
 Сьогодні у політологічному та соціальному житті міста створені передумови сприйняття й розуміння процесів зміни соціально-політичної природи громадських організацій. Характерною ознакою розвитку таких організацій на шляху у постіндустріальну суспільство є поява нового відношення територіальної громади д о умов по виконанню ними своїх статутних обов’язків, які, залишаючись у юридичному форматі класичної форми донорських відносин, повинні знайти більш ефективні джерела фінансування для досягнення НДР (Найвищий досяжний рівень здоров’я клієнтів) використовуючи для цього свій людський потенціал.
Основна частина
Розглядаючи досвід країн, які досягли високих рівнів розвитку, стає зрозуміло, що є реальна можливість більш ефективно використовувати деякі особливості людської природи. Одна з таких особливостей, це беззаперечно, пристрасть до азартних автоматів. Приймаючи цей факт як незаперечний здається логічним використати його об’єднавши один на один з могутньою позитивною програмою якою без сумніву є «Перспективний план розвитку Жовтневого району до 2035 року», де між інших питань розглянуто можливість повного фінансового забезпечення лікування хворих на ВІЧ з видатків місцевого бюджету, планом«Криворізька централізована  культурно – освітня територія Якісного Життя», планом «Район козацької слави», та інших.
Пропозиція
На виконання цього просимо розглянути можливість Вашого звернення до депутатів Криворізької міської ради з пропозицією розглянути питання про створення нового територіального розважального центру, де будуть сконцентровані якісно нові гральні автомати, а отриманий прибуток в значній мірі, направити на фінансування благодійних організацій з місцевого бюджету.
Бачення розвитку подій
Сучасне комплексне забезпечення ігрового об’єднання  – створить потужні фінансові джерела, які істотно можуть знизити фінансову напругу в благодійних товариствах і надати їм можливість виконувати благодійні функції більш ефективно. Під час цього процесу зросте організаційний тягар на неструктуровані або слабко структуровані самі благодійні організації. Тому здається передбачливим паралельно вести спеціалізовані курси для персоналу організацій, використовуючи кращий досвід навчальних систем з побудови командної роботи. Ці обставини в свою чергу призведуть до більш якісного захисту конституційних засад мешканців міста та як наслідок — зниження рівня смертності серед клієнтів товариств. Це допоможе істотно знизити дефіцит в сегменті найманої робочої сили в майбутньому Криворізького регіону. По суті це інвестиційна пропозиція мешканців міста об’єднати свої зусилля в протидії розповсюдження ВІЛ – СНІД.
Закінчення
Принципові пропозиції цього проекту створять розвинену систему громадськихструктур міста. З часом робота цих організацій виявить в них різні концепції розвитку та приорітети цінностей. Ця обставина зумовить появу
законотворчих різнобаченнь, а це в свою чергу створить передумови для побудови високо розвинутого постіндустріального суспільства.
 
Підготував: Офіс-координатор ДТП ГО КМОПУ           Котовський О.В.
____________________________________________________________________
Центрально - міський район
Концептуальний планрозвиткуЦентрально —  міського району
(нотатки)

«Криворізька централізована  культурно – мистецька територія Якісного Життя»

Вступ

В сучасному цивілізованому світі прийнято визнання людини основним чинником і найвищою цінністю суспільства, що передбачає по своїй сутті обов’язкове віднесення до числа стратегічних пріоритетів, розвиток галузей соціального призначення, у тому числі освіти та культури як складових культурно — мистетського комплексу (КМК). Саме вони беруть безпосередню участь у формуванні людського капіталу — головного елементу національного багатства країни. Розбудова системи якісного вільного доступу до творчого
самовираження є передумовою для сприятливого соціально-економічного та демографічного майбутнього Криворізького регіону. Саме таке відношення до цього проекту забезпечить місту Кривий Ріг як високотехнологічної економічно розвинутої моделі побудови відносин співіснування мешканців територіальної громади.
Існуючий в місті КМК (культурно — мистетський комплекс) перебуває в критичному стані. Перехід до самоокупних основ 90-х років супроводжувався рядом негативних явищ, які проявилися перед усім у невідповідності рівня доступності громадян міста до мистецького, творчого сприйняття оточуючого світу відносно до світових стандартів.  І зараз ми маємо падіння соціального престижу мистецької освіченості, девальвацію загальнолюдських і культурно-національних цінностей і незбалансованість між структурою мистецькою прошарку міста та обсягами фінансування цієї структури. Ця незбалансованість призвела до підняття питання доцільності підготовки вузами міста фахівців творчих спеціальностей, що пов’язано з економічною рентабельністю.  
В той же час забезпечення максимально сприятливих умов для творчого розвитку особистості, розкриття її здібностей, задоволення духовних і естетичних потреб громадян, розкриє могутній творчий потенціал мешканців
міста Кривий Ріг
Мета
  1. Поліпшення культурно-мистецького обслуговування населення міста шляхом концентрації мистецьких закладів на базі вже існуючих потужностей в Центрально – міському районі.



  2. Розвиток та якісно нова  підтримка творчих колективів, талановитої
    молоді, широке залучення дітей та підлітків до культурно – мистецьких  надбань шляхом забезпечення якісного фінансування за рахунок великих підприємств міста. (АрселорМіталл Кривий Ріг).

  3. Проведення на високому професійному рівні культурно-мистецьких акцій в рамках відзначення загальнодержавних та міських свят.


 Основна
частина (Тези)

На виконання поставленного завдання:
Перше, що необхідно зробити – це на рівні депутатів міської ради розглянути можливість присвоєння Центрально – міському району статусу «Криворізька централізована  культурно – мистецька територія».
-Друге – розглянути можливість звернення від імені мешканців міста Кривий Ріг, де територіально знаходиться комбінат АрселорМіталл Кривий Ріг,  до особисто власника комбінату ПІБ відносно надання благодійної допомоги  в
фінансовому забезпеченні «Криворізької централізованої  культурно – мистецької території».
-По третє – створити виконавчий комітет з числа представників творчих конфесій який буде відповідати за розвиток Криворізької централізованої культурно – мистетської території.
Це дасть можливість реалізувати статутні зобовязання практично всім творчим організаціям міста. Обраний районний проект є нероздільною складовою загальноміськогопроекту ГО КМОПУ 
 «Криворіжжя-Території Якісного Життя».
Очікуванні результати:
 
Принципові пропозиції цього проекту створять потужно розвинену «кореневу систему» поетичних, музичних, художніх, пластичних та інших  мистецьких структур міста. З часом робота цих структур виявить в них різні концепції розвитку та приорітети цінностей серед населення. Ця обставина зумовить появу творчого різнобачення для  широкого кола громадян — мешканців 
міста, що в свою чергу створить передумови для побудови високо розвинутого постіндустріального суспільства.
 

Підготував: Офіс-координатор ЦМТП ГО КМОПУ         Юніцкий Ю.Ю.
Детальніше про інші районні проекти не сайті: http://kmop.org.ua/

2 коментарі

Анатолій Кримський
Ну интересно!!! А где же мой родной Ингулецкий раён?! Ведь именно в нём по Наталочке Витренко бросали гранату.
Валерій Плюта
Вибачаюся, з технічних причин, а саме, кількість печатних символів в публікації, Перспективний план розвитку Інгулецького району не вдалося «втиснути» в це викладення. Завітайте, будь ласка на сайт ГО КМОПУ, там на боковій колонці знайдете повну інформацію про Інгулецький район- Територія «Зеленого Світу». З повагою виконавчий директор ГО КМОПУ Валерій.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте